U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Een nieuwe woning
binnen budget

Laatste update: 10-12-2021

Bij een sleutel-op-de-deurwoning is het niet moeilijk om binnen een vooropgesteld budget te blijven. Hoe "simpeler" het grondplan, hoe goedkoper je sleutel-op-de-deur woning. De meerprijs zit in de details.

Wat bepaalt de prijs van een sleutel-op-de-deur woning?

De bouwgrond

De prijs die je voor een bouwgrond betaalt hangt natuurlijk af van de ligging en de oppervlakte van het terrein. Een lot bouwgrond op een absolute toplocatie heeft een hogere marktprijs dan een grond dat niet zo goed gelegen is. Ook de kwaliteit van de bouwgrond heeft een effect op de voorbereidingswerken die wij als bouwonderneming moeten uitvoeren - en dus ook op de prijs.

De complexiteit van het ontwerp

Afhankelijk van de oppervlakte van het grondplan, het aantal verdiepingen en het type bebouwing (gesloten, open of halfopen), kost een nieuwbouwhuis meer of minder. Je persoonlijke keuze voor simpele ontwerpen (zoals een kubusvormige moderne woning) of complexe vormen, heeft ook een impact op de prijs. Wij bekijken samen met jou en de architect wat de mogelijkheden zijn binnen jouw vooropgestelde budget.

Interesse of een vraag?

De technieken

De realisatie van technieken waarmee we de huidige energienormen respecteren, zijn inbegrepen in de prijs. Je kan wel nog steeds keuzes maken: vloerverwarming of standaard radiatoren? Welk ventilatiesysteem, ... .

Kies je voor een warmtepomp of extra zonnenpanelen, dan betaal je die bovenop de prijs van je woning.

De afwerking en de
gebruikte materialen

We werken met vooraf bepaalde budgetten voor de interieurafwerking van de keuken, badkamer, vloeren, enzovoort. Je spreekt een persoonlijk budget af met de bouwadviseur en maakt dan in een volgende fase de nodige keuzes voor de afwerking van je woning.

Onthoud dat het meest aanzienlijke prijsverschil in de details zit: grote raampartijen in hout of aluminium kosten meer dan standaard ramen uit kunststof, en natuurstenen vloeren hebben een ander prijskaartje dan keramische tegels.

Wat is het totale kostenplaatje van mijn sleutel-op-de-deurwoning?

Iedere verkaveling en iedere woning is anders.

Contacteer onze bouwadviseurs voor meer informatie, een offerte 100% op maat of een gedetailleerd prijsoverzicht van één van onze projecten.
Ze beantwoorden graag al jullie vragen!

Contact