U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Nieuws, tips en informatie

Op deze pagina houden we je graag op de hoogte van het laatste nieuws uit de wereld van de betaalbare woningen. Je vindt hier ook tips en meer informatie over investeren, bouwen, verbouwen, kopen en verkopen. Zowel woningbouw, appartementbouw als bouwgronden.

Heb je toch nog vragen? Neem dan zeker eens contact met ons op. Alvast veel leesplezier!

Vastgoedinvestering als alternatief voor spaarboekje

25 September 2020

Met je spaarboekje verlies je 20% aan koopkracht op 20 jaar tijd! Dankzij het hefboomeffect op vastgoedinvesteringen haal jij wél rendement uit je spaargeld.

Lees verder

De opschortende voorwaarden

15 September 2020

Als kandidaat-koper verzeker je tegen onzekerheden door opschortende voorwaarden te laten opnemen in het compromis.

Lees verder

(Wettelijk) samenwonen of trouwen?

15 September 2020

Wat is het meest voordelige bij de aankoop van een huis? Is de aankoop van een huis dé reden om in het huwelijksbootje te stappen? 

Lees verder

Wat zijn min- en meerwerken?

14 September 2020

Mag een bouwbedrijf zomaar meer aanrekenen dan wat er in de overeengekomen offerte staat beschreven? Hoe kan je meerwerken vermijden? 

Lees verder

Bouwen in en aan de toekomst

19 June 2020

Wat betekent de betonstop? Hoe moet je je huis bouwen in de toekomst? En hoe bouw je zelf mee aan de toekomst van jezelf en je kinderen? Lees het hier!

Lees verder

Je hypotheek herfinancieren

19 June 2020

Kocht je 5 tot 10 jaar geleden het huis van je dromen? Dan loont het misschien wel om vandaag nog je hypothecaire lening te herfinancieren!

Lees verder

4 redenen om nu je huis te bouwen

19 June 2020

Droom je al langer van een nieuwbouwwoning? Stel je plannen dan niet uit. Want het is nú het uitgelezen moment om een huis te bouwen.

Lees verder

Kosten en de registratierechten bij aankoop woning of bouwgrond

19 June 2020

In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen over de kosten en de registratierechten bij de aankoop van een woning of bouwgrond. 

Lees verder

Het overbruggingskrediet

17 June 2020

Met een overbruggingskrediet financier je met de geschatte opbrengst van je huidige woning meteen jouw droomproject, zonder financiële kopzorgen.

Lees verder

EPC en EPB: regelgeving en eisen

12 January 2020

Als je gaat bouwen zullen de termen EPB en EPC ongetwijfeld je pad kruisen. Maar wat betekent dit en wat is precies het verschil tussen deze twee concepten?

Lees verder

De Vlaamse woonbonus

7 January 2020

Deze zogenaamde woonbonus is afgeschaft. Wil je weten wat de woonbonus is en welke voorwaarden er zijn? Wij zetten alles voor je op een rij.

Lees verder

Behoud ik mijn woonbonus bij een pandwissel?

7 January 2020

Vlaanderen heeft de woonbonus afgeschaft! Wist je dat je toch een nieuw huis kan kopen en het fiscaal voordeel op je oorspronkelijke lening kan behouden?

Lees verder

Dé interieurtrends van 2020

5 January 2020

Een nieuw jaar brengt ook nieuwe interieurtrends met zich mee. We verklappen alvast welke kleuren, materialen en interieurstijlen hip worden in 2020.

Lees verder

Registratierechten gezinswoningen naar 6%

2 January 2020

Wie een woning of appartement koopt, zal daar 6% registratierechten op betalen. De nieuwe maatregel is van kracht sinds 1 januari 2020.

Lees verder

Geen appartement zonder regels

22 December 2019

Ben jij van plan om een appartement te kopen? Dan moet je rekening houden met heel wat regels en administratieve verplichtingen. 

Lees verder

Huysman Bouw: één grote familie

5 December 2019

Wist je dat bij Huysman Bouw verschillende familieleden zij aan zij werken? En dat heeft zo zijn voordelen. Van carpoolen tot gezellig kletsen tijdens de pauze.

Lees verder

Investeren in vastgoed: appartement of eengezinswoning?

19 November 2019

Investeren in vastgoed is een slimme belegging. Maar kies je dan best voor een appartement, of toch maar een eengezinswoning? 

Lees verder

Klantengetuigenis: Davy en Vanessa

17 October 2019

Bij een nieuwbouwproject komt veel kijken. Voor Davy en Vanessa kwam werfleider Moreno als een zegen, toen Davy een nieuw hart moest krijgen.

Lees verder

Alles wat je altijd wilde weten over zonnepanelen

17 September 2019

Maak ik de investering en installeer ik zonnepanelen? Maar welk type kies ik dan? En hoe werken ze juist? We geven je hier een antwoord op al je vragen.

Lees verder

Klantengetuigenis: Stefanie en Wesley

9 July 2019

13 jaar lang fantaseerden Stefanie en Wesley al over hun droomwoning in ware pastorijstijl. Met hun nieuwe woning beleven ze nu hun droom elke dag! 

Lees verder

Besparen met een warmtepomp

27 June 2019

Er altijd warmpjes, of net lekker fris, bijzitten… Met een warmtepomp kan het allemaal! Ontdek in dit artikel waarom een warmtepomp ook interessant kan zijn.

Lees verder

Je pensioen beleggen in baksteen

7 May 2019

Het wettelijke pensioen stelt niet veel voor. Een extra spaarpotje aanleggen, kan op allerlei manieren. Heb je ook al eens nagedacht over beleggen in vastgoed?

Lees verder

Het Charter der Woningbouwers

12 April 2019

De aankoop van een woning is een ingrijpend moment in je leven. Hoe vind je een betrouwbare partner voor je droomwoning? 

Lees verder

Het belang van ventilatie in een hedendaagse woning

7 March 2019

Voor een gezond binnenklimaat is correcte ventilatie een must. Lees hier alles over hoe een ventilatiesysteem werkt en waarom het zo noodzakelijk is.

Lees verder

Je kind helpen bij de aankoop van een woning

11 February 2019

Heel wat ouders willen hun kinderen een financieel duwtje in de rug geven. Maar wat is nu de beste manier om je kind te helpen bij het kopen van een huis?

Lees verder

Blijf op de hoogte
van onze projecten

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief