Registratierechten Vlaanderen

Hoe zit het nu met de registratierechten, is wachten wel nodig?

Wie binnenkort een bestaande woning of appartement koopt, zal daar 7% registratierechten op betalen hoorden we onlangs in het nieuws.

Wat de juiste voorwaarden zijn is absoluut nog niet duidelijk. Zolang we hier dan ook geen duidelijk antwoord op hebben krijg je bij 
Huysman Bouw een mooie korting bij de aankoop van je nieuwe woning. Ontdek er hieronder alles over!

Krijg 2500€ korting bij aankoop van je nieuwe volledig afgewerkte woning!

 • AFWERKINGSCHEQUE (€ 2.500)
  Checkmark icon
 • BIJ AANKOOP VAN EEN VOLLEDIG AFGEWERKTE WONING BIJ HUYSMAN BOUW
  Checkmark icon
 • VRIJ TE BESTEDEN AAN MEERWERKEN
  Checkmark icon
 • ACTIE VAN 12 MAART - 30 APRIL 2018
  Checkmark icon
 • MEER INFO? NEEM HIERNAAST CONTACT MET MIJ OP!
  Checkmark icon

Als je een huis of appartement koopt in het Vlaams Gewest, betaal je naast de aankoopprijs ook registratierechten.

Voor een kleine woning betaal je op vandaag 5% (klein beschrijf) en voor grote huizen 10% registratierechten (groot beschrijf) op basis van het kadastraal inkomen.


Verlaagde Registratierechten

De Vlaamse regering heeft besloten om de verschillen weg te werken. Hierdoor zal je in de toekomst slechts 7% registratierechten betalen. De voorwaarde is dat het gaat om een bestaande woning die tevens je enige woning betreft en je moet er binnen de twee jaar intrekken.

Er komt tevens een extra compensatie voor kleinere huizen die minder dan € 200.000 kosten. Hiervoor geldt een vrijstelling voor de eerste schijf van € 80.000, wat neerkomt op een korting van € 5.600.

Hierdoor duiken de registratierechten voor deze woningen onder het tarief van 5%. Zo krijgen meer mensen de kans om een eigen huis te kopen.

Voor vastgoed in grote steden of de Vlaamse rand geldt de compensatie tot een aankoopprijs van € 220.000. Als je een tweede woning koopt, zal je er wél nog steeds 10% op betalen. Dat percentage blijft ook van kracht voor kantoren en bedrijfsgebouwen. De nieuwe maatregel gaat normaal nog voor de zomer van 2018 van kracht.

Wie nieuw koopt is vaak beter af en geniet bij Huysman Bouw toch van een mooie korting!

Cheque 1200X628

Als je bij Huysman Bouw tussen 12/03/2018 en 30/04/2018 een nieuwe volledig afgewerkte woning aankoopt om zelf te bewonen, ontvang je een afwerkingscheque ter waarde van  2.500! Deze cheque mag je vrij besteden aan meerwerken zoals een exclusievere keuken, vloerverwarming, parket, laminaat… Is dat geen mooi extraatje? Contacteer ons nu voor meer informatie!

Krijg je afwerkingscheque t.w.v. € 2.500

bij aankoop van een nieuwe woning bij Huysman Bouw

Contacteer ons nu voor meer info!