U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Investeren in vastgoed: een
slimme belegging

Laatste update: 28-05-2021

De coronacrisis verhoogde de vraag naar eengezinswoningen op de huurmarkt. Maar kies je nu best voor een appartement, of toch voor een eengezinswoning bij een vastgoedinvestering?

Appartementen in de stad

Algemeen gesproken bouw je in een grootstad best studio’s en appartementen. En daar zijn twee belangrijke redenen voor: de grondprijs in steden is te hoog voor de bouw van een eengezinswoning en de vraag naar wooneenheden met beperkte oppervlakte is hier het grootst. Door het huizentekort op de verhuurmarkt in de stad zijn appartementen mét een terras zeer geliefd. Een appartement zonder buitenruimte is moeilijker te verhuren.

Bouwprojecten in steden zijn voornamelijk gericht op alleenstaanden, jonge koppels, gescheiden mensen en gezinnen waarvan de kinderen het ouderlijk nest al hebben verlaten. Investeren in een appartement in de stad is dus een goede keuze, hoewel de medaille ook een keerzijde heeft.

Er is veel concurrentie op locaties in de stad. Je krijgt te maken met de klassieke grootstedelijke problemen en je moet rekening houden met de gebouwbeheerder, de syndicus en de andere mede-eigenaars.
Het kan gebeuren dat je onder druk van andere mede-eigenaars verplicht wordt om extra investeringen te doen die het rendement van uw investering negatief beïnvloeden.

Interesse of een vraag?

Investeren
in een huurwoning

De eerste én tweede lock-down van 2020 leerde ons dat de vraag naar een goed gelegen woning mét tuintje alleen maar groter werd en dat het aanbod eerder beperkt is. Een eengezinswoning op een strategische ligging is dus zeker interessant als vastgoedinvestering. 

Rendement vastgoedbelegging

Locatie en comfort

Je moet op zoek gaan naar een plaats waar je investering een grote aantrekkingskracht uitoefent op goede huurders en op termijn ook interessant blijft voor mogelijke kopers. 

Daarnaast zijn huurders vooral op zoek naar een huurwoning met minstens 3 slaapkamers, een ruime leefruimte en een onderhoudsvriendelijke tuin. 

  Rendement

  Het rendement van een eengezinswoning stijgt als het voldoet aan volgende eigenschappen:

  • Compact
  • Duurzaam en energiezuinig
  • Onderhoudsvriendelijke buitenruimte
  • Rustig gelegen, dichtbij economische centra
  • Vlotte verbinding naar winkels en andere voorzieningen

  Een woning is wel duurder in aankoop maar je kan ook meer huur vragen.

  Een bijkomend voordeel van investeren in een eengezinswoning is dat jij de baas bent. Je hebt geen last van mede-eigenaars, een gebouwbeheerder, een syndicus en extra kosten. 

   Tekort, aan huurwoningen

   Er is een nijpend tekort aan huurwoningen mét tuin voor gezinnen. Daarbovenop zorgde de corona crisis ervoor dat meer en meer mensen op zoek gaan naar een huurwoning mét tuin.

   Amper een kwart van alle verhuurde panden zijn eengezinswoningen. Het hoeft niet te verbazen dat huurhuizen de dag van vandaag nooit lang leeg staan, zeker als het gaat om een nieuwe, hedendaags woning voorzien van het nodige comfort.

   De aangekondigde betonstop werkt de schaarste nog meer in de hand. Dat is jammer voor de ene, maar misschien wel fantastisch nieuws voor jou! Naast een vlotte verhuur aan een meestal betrouwbaar publiek, is de kans op een mooie meerwaarde in de toekomst erg groot.

   Ben je op zoek naar een rendabele vastgoedinvestering?

   Neem vandaag de tijd om morgen te genieten en contacteer ons voor investeringadvies op maat.

   Contact