U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Een familiebedrijf
in hart en nieren

Laatste update: 28-05-2021

Ook op een koude winterdag is de sfeer onder de collega’s bij Huysman Bouw warm en hartelijk. Iedereen werkt er in een familiale sfeer samen. Vaak ook letterlijk want er werken bij Huysman Bouw verschillende familieleden zij aan zij. En dat heeft zo zijn voordelen. Van carpoolen tot gezellig kletsen tijdens de pauze. En vooral: veel goesting om te werken.

Huysman Bouw in Eeklo is opgericht in 1972 door Carlos Huysman. Later gaf Carlos de fakkel door aan zijn twee zonen Dominique en Peter Huysman en aan zijn neef Frans Huysman. Ondertussen kwam ook Luc Huysman, de zoon van Frans, erbij. Maar bij Huysman Bouw gaan de familiebanden verder dan dat.

"Er was meteen een klik"

Zo is er het verhaal van Sandra en Steven. Sandra werkt als juriste bij Huysman Bouw. Wanneer haar echtgenoot Steven als garagist een nieuwe job zoekt, mag hij op gesprek gaan bij Huysman Bouw.

“Er was meteen een klik”, zegt Steven. “Geen ingewikkelde procedures, maar een vlot gesprek waarin gepolst werd naar mijn vaardigheden. Ik zocht een job dichter bij huis en vond die bij Huysman Bouw. En wat leuk is: mijn echtgenote en ik werken samen met dezelfde mensen.

Interesse of een vraag?

Op de werf iets verderop zien we metsers Jens en Peter bezig aan een aantal nieuwbouwwoningen. Jens werkt al 14 jaar bij Huysman Bouw. Later, in 2011, kwam ook vader Peter erbij.

“Het bedrijf waar ik aanvankelijk werkte, ging failliet en ik moest op zoek naar iets anders”, legt Peter uit. “Bij Huysman Bouw zochten ze een kraanman en dat bleek de ideale job voor mij. Ik doe het werk heel graag en hou van de afwisseling.”

Op een andere werf zijn broers Andie en Jimmy aan de slag. “We volgden samen dezelfde opleiding in de vakschool en kwamen allebei bij Huysman Bouw terecht”, legt Jimmy uit. “Andie heeft als oudste de meeste jaren op de teller staan, al 29 jaar. Ik kan terugkijken op 26 jaar ervaring.” Vooral de laatste jaren werken de broers elke dag nauw samen op dezelfde werf. “In het begin werkte ik als metser”, vertelt Jimmy. “Na een aantal jaar kreeg ik last van cementeczeem en kon ik dat werk helaas niet meer doen.” Huysman Bouw zocht mee naar een oplossing. Jimmy kon aan de slag bij de rioleringswerken, bij zijn broer Andie.

Familie op de werf

Jobs Huysman Bouw

Open communicatie

Bij Huysman Bouw is het directe contact met de bazen heel belangrijk. “Voor elk probleem kan je steeds terecht bij de leidinggevende”, verduidelijkt Steven. “Dit zorgt voor een open sfeer en bevordert de samenwerking.” Ook op de werf is een goede communicatie belangrijk. Zoon Jens beaamt. “Soms is er wel eens een discussie met mijn vader, maar als familie ken je elkaar door en door”, vertelt Jens. “Het toffe is dat ik altijd op hem kan rekenen. Ik weet gewoon dat al het materiaal op de werf op tijd klaar staat.”

Huysman Bouw jobs

Nauwe samenwerking

Samenwerken met familie biedt veel voordelen. Carpoolen bijvoorbeeld. Vader Peter en zoon Jens rijden samen naar de werf. Onderweg pikken ze nog drie andere collega’s op. Iets wat Andie en Jimmy ook doen. “Ik woon niet ver van mijn broer en we rijden elke ochtend samen naar het werk”, legt Andie uit. Goed voor het milieu en het versterken van de familiebanden. “We weten wat we aan elkaar hebben en maken weinig ruzie. Anders hou je de nauwe samenwerking geen jaren vol,” vult Jimmy aan. Dag in dag uit in weer en wind samen op een werf staan schept een band. “De onze is er alleen maar sterker door geworden”, besluiten de broers.

Zit de passie voor
bouwen en vakmanschap in je bloed?

Heb je zin om te werken in ons familiale team? Check onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Jobs