U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Wat wordt
hip in 2020?

Laatste update: 28-05-2021

Een nieuw jaar brengt ook nieuwe interieurtrends met zich mee. Onze specialisten verklappen alvast welke kleuren, materialen en interieurstijlen hip en trendy worden in 2020.

De afgelopen maanden zien we vooral dat onze klanten de vloeren en badkamers graag neutraal houden, met kleuren als beige en grijs, die voor altijd smaakvol blijven.

In de keuken zien we steeds meer combinaties van zwart, wit en hout. Je kan perfect een neutrale sfeer behouden en tegelijkertijd een eigen stijl benadrukken.

Kies voor een persoonlijke touch in de details, zoals meubilair, accessoires of verf. Die kan je allemaal aanpassen naarmate je eigen smaak verandert – of wanneer de trends evolueren.

De interieurtrends van 2020 volgens onze specialisten

Warme en intieme kleuren worden volgens onze interieurvormgevers de nieuwe trend voor het nieuwe jaar.

Interesse of een vraag?

Onze interieurvormgevers voorspellen enerzijds een opkomst van meer donkere en warme kleuren in huis. Dit loopt samen met de populariteit van aardekleuren zoals terracotta, (donker)bruin, kleikleur, gedempt oranje, aubergine, paars, mosgroen, donkergroen en zwoele pasteltinten.

Aan de andere kant zien we in de nieuwste collecties ook meer en meer nude-kleuren.Tip - Je hoeft niet meteen hele muren of kamers in aubergine of oranje te verven. Kies voor details, zoals een opvallende sofa, één accentmuur in een verdere neutrale kamer of een opvallend meubelstuk.

Luxe
textuur en authentieke accessoires

Interieurtrends

Kies rijk gestoffeerde materialen en fluweel voor je meubelen

Luxe is de trend van vandaag. Breng reliëf en textuur aan waar mogelijk, door bijvoorbeeld een interessante tekening in een kastdeur, gekalkte muren of tegelvloeren met een korrel.

Stoere en natuurlijke materialen krijgen de voorkeur in de afwerking: beton, marmer, terrazzotegels, staal, goudkleurige accenten, gekleurd glas en messing.

Planten in interieur

Breng de natuur binnen

We verlangen met z’n allen naar meer contact met de natuur. Strakke vormen en kille kleuren hebben daarom plaats moeten ruimen voor imperfectie en ruwheid.

De codewoorden zijn ‘echt’, ‘puur’, ‘eerlijk’ en ‘duurzaam’. Je zou dit kunnen samenvatten met het Japanse principe van Wabi Sabi.

 

Hoe breng je de natuur binnen? 

Door planten en bloemen doorheen je interieur te verspreiden. Zo breng je de natuur letterlijk naar binnen. Het geeft kleur en levendigheid aan je interieur.Kies daarnaast voor ruwe meubels met ronde of scheve vormen, in rotan of hout. Boomstamtafels en kasten in steigerhout blijven populair.

Die terugkeer naar de natuur betekent niet dat we onze rug keren naar technologie, integendeel.

Slimme gadgets in huis zorgen ervoor dat we meer tijd kunnen spenderen aan wat er écht toe doet.

TIP - Heb je geen groene vingers? Je kan bloemen en planten ook op een andere manier in je woning introduceren. Tegenwoordig vind je in elke interieurwinkel prachtige tapijten, lakens, plaids en wanddecoratie met een plantenprint.

TIP - Handgemaakte details zorgen voor de ultieme uiting van je persoonlijkheid. Zoek unieke stukken uit als accessoires, een zelfgemaakte bedsprei, een bijzondere keramieken vaas of een ambachtelijke houten fruitschaal.

Op zoek naar een woning 100% op jouw maat?

Bij Huysman Bouw creëren we nieuwbouwwoningen 100% op maat. Onze architecten en interieurvormgevers denken graag met je mee!

Contacteer ons en neem een eerste stap richting jouw droomwoning!

Contact