U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Tijdloos én
stijlvol!

Laatste update: 16-08-2021

Een echte thuis? Dat is een tijdloze setting waar je zorgeloos familie en vrienden ontmoet. Een comfortabele plek die bestaat uit duurzame afwerkingsmaterialen en kwaliteitsmeubelen die jarenlang meegaan.

Interieur is vandaag overal: in tv-programma’s over inrichting, in lifestylebladen, in de kranten, in reclamecampagnes. Trends evolueren aan een niet bij te houden lichtsnelheid. Onze interior designers weten dat je die trends niet blindelings hoeft te volgen. Ze geven een inkijk in de kunst van het tijdloos inrichten, met 5 onwankelbare tips voor een goede basis.

Waarom tijdloos afwerkingsmaterialen verkiezen boven trends?

Omdat interieurtrends alomtegenwoordig zijn, is het verleidelijk om ze in je nieuwe interieur te integreren. Maar het enige dat al die trends gemeen hebben, is dat ze ooit gedateerd zullen raken. In sommige gevallen zelfs al binnen een jaar tijd.

Je blijft dus liefst mijlenver van de hype van de dag als je geen geld wil verspillen. Sommige elementen zijn kostelijk om te vervangen. Denk maar aan de synthetische vloerbedekkingen en lambriseringen uit de jaren 90 of de spiegelende muren uit de jaren 80. Kies daarom liever voor een tijdloze look. Want tijdloos, dat is niet stijlloos. Integendeel!

Interesse of een vraag?

5 tips voor een tijdloos
interieur van je nieuwbouwwoning

TIP 1 | Neutrale kleuren en materialen vormen de basis van een tijdloos interieur

Tijdloos is duurzaam. Dat wil zeggen: als je kiest voor een tijdloze basis kan je daar jarenlang van genieten. Je raakt die nooit beu. Aan de details kan je ondertussen wél sleutelen, volgens de trends en je eigen stijl.

  • De basis vormen de kleuren van je vloeren, muren, badkamer en keuken. Blijf bij neutrale kleuren als wit, grijs en beige en bij natuurlijke materialen die nooit hun stijl verliezen. 
  • Het is duur en omslachtig om de vormgeving en kleuren van je vloeren en muren aan te passen. Om fellere kleuren te introduceren en je interieur te personaliseren gebruik je accessoires.

TIP 2 | Duurzame meubelstukken zijn hun geld waard

Probeer bij het inrichten van je woning te kiezen voor duurzame meubelstukken. Ga voor tijdloze kasten en sofa’s die je binnen 10 jaar nog mooi vindt. Natuurlijk kies je voor meubelen omdat je die mooi vindt. Maar laat je daardoor niet verblinden. Het blijvende karakter van de stukken en vooral de kwaliteit moeten vooropstaan. 

Als je kiest voor kwalitatieve, duurzame én tijdloze stukken, zal je zien dat de investering je op lange termijn een besparing oplevert. Je meubel zal langer meegaan én je wordt het minder snel beu. 

TIP 3 | Functionaliteit is even belangrijk als schoonheid

Wil je bijvoorbeeld een kast kopen, meet dan goed de ruimte op waar ze moet komen. De kasten moeten makkelijk toegankelijk zijn. Open en sluit alle laden een paar keer, test ze echt uit. 

Denk ook goed na over wat je waar zal opbergen. Een mooie buffetkast waar jouw spullen dan toch niet in passen, is niet echt gebruiksvriendelijk. Hang geen wandrek op in een ruimte waar je er tegen kan stoten, enzovoort. 

Zorg ervoor dat je meubel niet alleen mooi is, maar ook handig. Anders ga je snel een ander willen… en dan kom je uiteindelijk veel duurder uit dan wanneer je onmiddellijk het juiste meubelstuk koopt. 
 

TIP 4 | Denk in het kader van het grote geheel

Als je een interieur wil dat niet gaat vervelen, mogen elementen de kamer of je woning niet bepalen. Een felle muur, een statement sofa, een bont tapijt: alles kan, maar zorg ervoor dat het niet het enige is wat je ziet als je binnenkomt. Ga voor evenwicht in plaats van overwicht

TIP 5 | Persoonlijke stijl is uniek

Last but not least: interieurdesign is geen exacte wetenschap. Er bestaan geen starre regels. Uiteindelijk ken jij jezelf en je gezin het beste.

Je weet zelf wat je altijd mooi vond en waarschijnlijk mooi zal vinden. 

De interieurvormgevers bij Huysman Bouw luisteren altijd naar jouw verhaal, volgen altijd jouw stijl. Ze adviseren je over de interieurafwerking die bij je woning en persoonlijkheid past. Zo ben je zeker van een stijlvolle woning op maat, tot ver in de toekomst. 

Laat je in real life inspireren door onze kijkwoning

Zie je graag de tips van onze interieurontwerpers omgezet in de praktijk? Breng dan een bezoek aan onze prachtige moderne kijkwoning in Lievegem. Ze is volledig afgewerkt met neutrale afwerkingsmaterialen volgens het standaardbudget uit onze lastenboeken.

Huysman Bouw kijkwoning